Индустриска зона Xiaojingao, Qiaoxia, Yongjia, Жеџијанг, Кина

[заштитена по е-пошта]

EN

Областа за игра на сите возрасти

Амирплеј

Областа за игра на сите возрасти

Отворете го просторот за играње

Обичен простор за играње, формиран одделно од заштитната мрежа и главната рамка наоколу. Содржи десетици видови на проекти за игри, кои вежбаат физичка сила, координација и интелектуални идеи на децата, како што се дупки за дупчење, еднонасочни мостови итн. Овде децата можат да играат секакви натпреварувачки проекти. Главно вклучува базен со океански топки, пиратски брод, замок, ротирачки тобоган, скала од виножито, среќен октопод, воздушно лизгање итн.

Дупче дупка главно им овозможува на децата да имаат сеопфатна вежба во физичка кондиција, физичко движење развој.

Луда низа со пиштоли Вежбајте физичка способност, стимулирајте го позитивниот дух кај децата и храброста да ги надминат тешкотиите.

Базен со океански топки Може да научи бои, броење, групирање, пресметување, фрлање, движење со тапкање, чистење, дисциплина, навики итн.

Слајд: Детските екстремитети и целото тело координација на лизгачот за да добијат континуирано и целосно вежбање.

Замавнувачки мост и мост за кану: изгради рамнотежа на телото, подобрување на координацијата на телото. Вежбајте ја детската храброст.

Воздушно лизгање: вежбајте физичка подготвеност, стимулирајте ја храброста на децата да ги надминат тешкотиите.

Крокет: држење на телото и билатерална интеграција, промовираат висок степен на планирање на движењето.

Топка за масажа: тестирајте ја вестибуларната рамнотежа на децата и чувството за гравитација.


Сигурност

Уверете се дека производот е совршен финиш без остри предмети, тврди предмети и други работи кои лесно можат да им наштетат на децата.

Забрането е качување и насилно влечење на заштитната мрежа.


Редовна листа за проверка на безбедноста

дали безбедносниот канал и каналот за пожар се отворени. 

нема акумулација на запаливи и експлозивни остатоци.

 дали наоколу има опасност од пожар, не ставајте камини, електрични греалки и друга опрема за греење покрај опремата за играње на децата.

дали жиците на опремата за електрификација стареат, потенцијални проблеми со краток спој.

Други безбедносни барања, опрема за забава треба да се постават безбедносни знаци на потребните места и привлечна положба. Безбедносните знаци се поделени на четири типа, како што се знаци за забрана (црвени), предупредувачки знаци (жолти), знаци за упатства (сини), знаци за брза (зелена). 


Одржување

Пред сè, мора да се осигурате дека самата опрема е чиста и уредна, без разлика дали има остатоци или прашина внатре и на дното на опремата, доколку има, ве молиме отстранете ја. 

На ладно време, пластичните делови треба да се проверат за стареење и фрактура.

Електричната опрема секогаш треба да проверува дали лубрикантот треба да се додаде или замени, особено системот за притисок на маслото може директно да влијае на нормалното функционирање на опремата, а системот за притисок на воздухот треба да провери дали отворите за влез и излез на воздушниот компресор и цилиндарот се блокирани. 

Електричната опрема обрнува внимание на аспектот на жици, мора да инсистира на неделна проверка на колото, да ги замени застарените делови и жици, да ги реши безбедносните опасности. 


Погледнете ги сите фотографии
Зошто да изберете нас
  • Конкурентна заштеда
  • Внатрешен тим за дизајн
  • Професионална инсталација
  • Добијте помош за финансирање

Дали сакате да дознаете повеќе за скокачката област?

Јавете се: +86-15858526929
Постави го твоето прашање
Поврзани теми
ве молиме
напушти
порака
Почетна
Производи
Е-пошта
Контакт